Greetings from Japan 1Groeten uit Japan 1

Hello everyone,

I hope you are doing well and trying hard to keep yourself challenged and push yourself to the limit.

I have been training for three weeks now at the Kendo-bu of Tsukuba Univerity. It took me a while to get used to the new environment, especially because of the hot weather when I arrived. It is already a lot cooler and I feel I can keep up with the training now, which is step 1 in my opinion.

The students are all very strong players. I can honestly say that every single one of them have a lot to teach me. So there is constant material for me to study and work on. I am practicing 5 mornings and 4 afternoons a week. I will maybe add an extra night keikolater on. With all the time I can spend on kendo and this great environment I will try to do everything I can to develop my kendo. I just started with this step 2.I hope that I will face all of refined and stronger Renshinjuku members next year, I won’t lose to you!!!

Push yourself to the limit!

Jouke

Hallo allemaal,

Ik hoop dat het goed met jullie gaat en dat jullie hard werken om jezelf uit te dagen en tot het uiterste te gaan.

Sinds drie weken train ik nu mee met de kendo-bu van Tsukuba University. Het duurde eventjes voor ik was gewend aan de nieuwe omgeving, helemaal met het hete weer toen ik net was gearriveerd. Het is nu een stuk koeler en ik heb het gevoel dat ik de training nu goed bij kan houden. Stap 1 wat mij betreft.

De studenten hier zijn allemaal erg sterke spelers. Ik kan eerlijk zeggen dat elk lid van de club mij veel te leren heeft, dus er is een niet aflatende stroom van materiaal voor mij om te bestuderen en te verbeteren. Ik oefen op het moment 5 ochtenden en 4 middagen per week. Mogelijk voeg ik daar nog een extra avond-keiko aan toe. Met de hoeveelheid tijd die ik aan kendo kan besteden in deze stimulerende omgeving, zal ik alles geven om mijn kendo te ontwikkelen. Ik ben pas net begonnen met deze stap 2.

Ik hoop volgend jaar tegen verbeterde en sterkere Renshinjuku leden te mogen strijden. Ik zal niet van jullie verliezen!!!

Dus! Push yourself to the limit!

Jouke

Leave a Reply